Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Κανονιοβολισμών συνέχεια

Τα περιβαλλοντικά θέματα είναι κάτι που απασχολεί την ανθρωπότητα όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια που είναι ορατά τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στη Φύση. Τους κατοίκους του τόπου μας τους απασχολεί και για έναν επιπλέον λόγο: την απειλή δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με καύση λιθάνθρακα στην Βι.Πε. κοντά στο Πλατυγιάλι. Οι μαθητές γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν με τον τρόπο τους.
Έτσι, στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας διατράνωσαν το μεγάλο ΟΧΙ τους και έκαναν μια μικρή έρευνα πόρτα-πόρτα, μαζεύοντας γνώμες. Στο δεύτερο φύλλο αποφάσισαν να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με το τι ακριβώς είναι ο λιθάνθρακας, γράφοντας ένα άρθρο σχετικά με τους ορυκτούς άνθρακες, τους οποίους μόλις διδάχτηκαν στις Φυσικές Επιστήμες.
Τι άλλο θα πούμε στον κόσμο; Φυσικά, τη γνώμη μας και τις ιδέες μας για τον τόπο μας. Θα μιλήσουμε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν. Θα ζωγραφίσουμε. Θα πάρουμε την πρώτη μας συνέντευξη από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου μας, που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες πολιτισμού στον Αστακό. Θα περιγράψουμε ένα χωριό της περιοχής μας και θα δημοσιεύσουμε συνταγές, επειδή αυτό το είδος κειμένου διδαχτήκαμε στη Γλώσσα. Και, τέλος, εφημερίδα χωρίς νέα γίνεται; Δε γίνεται! Ορίστε λοιπόν: παρέλαση και αθλητικά!
Και ο δάσκαλος; Πανευτυχής, γιατί βλέπει τους μαθητές και τις μαθήτριες να δημιουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έγραψαν: