Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Τι ρωτάνε έναν δήμαρχο;

Την προετοιμάζαμε καιρό αυτή τη συνέντευξη. Σχεδόν ένα μήνα πριν. Με το ερώτημα ¨τι ρωτάει κανείς έναν Δήμαρχο;" οι μαθητές συζήτησαν πρώτα με τους γονείς τους και μετά μ' εμένα. Κάπως έτσι βγήκαν οι ερωτήσεις, 20 σχεδόν στον αριθμό. Κάναμε το ξεσκαρτάρισμα. Τις κολλήσαμε στον πίνακα, τις χωρίσαμε σε κατηγορίες και κάποιες τις ενώσαμε μεταξύ τους. Έπειτα, τα... δύσκολα: ποιος θα ρωτήσει τι. Κάποιοι μαθητές θέλησαν να ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα και ικανοποιήθηκαν. Κάποιοι άλλοι δεν είχαν πρόβλημα (κι εγώ ανάμεσά τους) και έτσι κληρώσαμε ερωτήσεις. Η΄ μάλλον στρίψαμε το κέρμα!
Ο κύριος Δήμαρχος μας καλοδέχτηκε και εξεπλάγη από την ποιότητα των ερωτήσεων. "Μου βάζετε δύσκολα", μας είπε σε κάποια στιγμή και μεις κρυφοχαμογελούσαμε από περηφάνια. "Τον στριμώξαμε, λοιπόν", σκεφτήκαμε. Και μας τα είπε όλα. Και τα γράψαμε όλα.
Κάναμε και την πρώτη μας έρευνα με ερωτηματολόγιο. Βρήκαμε τρόπο να αποκωδικοποιούμε γρήγορα τις απαντήσεις. Τα συμπεράσματα ήταν.... γαργαλιστικά. Οι πιο πολλοί συμμαθητές έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους; Αχά! Έτσι εξηγείται!
Πέρα από αυτά, το νέο φύλλο έχει και κουίζ, Απόκριες, επικαιρότητα, συνταγές, βιβλία, ζωγραφιές, και άλλα. Απολαύστε το!
Υ.Γ.: Ο δάσκαλος συνεχίζει να τρίβει τα χέρια του, οι μαθητές βελτιώνονται. Ακόμη, η διαχείριση της επιτυχίας ή της αποτυχίας είναι ένα ακόμη μεγάαααλο μάθημα που παίρνουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έγραψαν: