Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Βαράτε βρε παιδιά!!!

Έφτασε δυστυχώς και το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας. Και λέμε δυστυχώς, επειδή την αγαπήσαμε τόσο πολύ αυτή την προσπάθεια που κάναμε, ώστε το μικρό ασπρόμαυρο εφημεριδάκι έγινε ο 16ος της παρέας μας. Μια παρέα που τάχθηκε ανοιχτά ενάντια στο λιθάνθρακα, τη μεγάλη απειλή για τον τόπο μας, που έκανε προτάσεις για τον Αστακό, που σχολίασε το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τη λεηλασία των Αθηνών, που στρίμωξε για τα καλά ολόκληρο Δήμαρχο, που διάβασε δεκάδες βιβλία για να τα παρουσιάσει, που κατέγραψε συμβουλές, συνταγές, ιστορικό και λαογραφικό υλικό. Ακόμη, έκανε ενδοσχολική έρευνα για την τηλεόραση, παρουσίασε όλα τα αθλητικά γεγονότα του Αστακού και πήρε συνεντεύξεις. Επίσης, πέρασε ώρες συζήτησης για την αποδοχή ή την απόρριψη των θεμάτων. Για να μην αναφέρω τις ώρες διπλώματος των φύλλων. Αλλά: με τι χαρά τρέχανε τα παιδιά να μοιράσουν τα πρώτα φύλλα στους δασκάλους του σχολείου και να προσθέσουν την τελευταία έκδοση στο "περίπτερο" της τάξης μας.
Κλείνοντας εδώ μια οκτάμηνη πορεία, πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και μας πρόβαλαν, καθώς και αυτούς που μας μιμήθηκαν, γιατί μας έκαναν να νιώσουμε παραπάνω από χρήσιμοι.
Η παρέα αυτή δε θα σταματήσει να υπάρχει. Όχι και πολύ μακριά από το σχολείο μας, στο διπλανό μας Καραμούζειο Γυμνάσιο, η παρέα απλά θα μεγαλώσει. Αυτό σημαίνει ότι νέα πρόσωπα με νέες ιδέες θα προστεθούν και ότι, σε συνεργασία με το προσωπικό του Γυμνασίου που πάντα δείχνει ενδιαφέρον για ποικίλλες δραστηριότητες, μπορούν να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα. Έχουν δείξει άλλωστε τις δυνατότητές τους.
Εμπρός λοιπόν για νέες κανονιές! Κι εγώ τι να πω; Απλά: Βαράτε μωρέ παιδιά, βαράτε!