Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

Διακοπές προ των πυλών!

Πλησιάζουμε με γοργούς ρυθμούς προς το καλοκαιράκι και ήδη ο καιρός έχει αρχίσει να μας δείχνει τις διαθέσεις του. Οι μαθητές βέβαια είναι ήδη σε... διακοπές! Και ποιος δεν θα ήταν άλλωστε, όταν έχει το προνόμιο να μένει σε ένα μέρος σαν τον Αστακό, που το καλοκαίρι γίνεται ακόμη πιο όμορφος;
Εν πάσει περιπτώσει, η περιπέτεια του Μπαμ!!! ετοιμάζεται να πάει κι αυτή τις δικές της διακοπές, μιας και ένα φύλλο έμεινε ακόμη, αυτό του Ιούνη. Το οποίο βεβαίως δεν πουληθεί, αλλά θα διανεμηθεί δωρεάν, μιας και το ταμείο μας (εκτός του ότι είναι πλέον ανθηρότατο) δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται μετά τη μαγιάτικη εκδρομή μας στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες.
Δεν θα γράψω πολλά για το 7ο φύλλο, πέρα του ότι τα παιδιά άρχισαν να καταλαβαίνουν τι αποτελεί είδηση και κάποια από αυτά άρχισαν να ψάχνουν για ευκαιρίες να πάρουν μια συνέντευξη ή να καταγράψουν και να αναφέρουν κάτι που κατά τη γνώμη τους δεν είναι σωστό. Η άποψη για τη ζωή που σιγά-σιγά διαμορφώνουν σε αυτό το προεφηβικό στάδιο πιστεύω ότι τελικά θα έχει τρεις σπουδαίες λέξεις-κλειδιά: αντικειμενικότητα, θάρρος και εργατικότητα. Το ευτύχημα είναι ότι οι μαθητές διαβάζουν. Απόδειξη είναι οι πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις, αλλά και το ότι τα βιβλία της σχολικής μας βιβλιοθήκης εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς.
Το ευχάριστο γεγονός είναι η συμμετοχή των μαθητών της Δ΄τάξης στο φύλλο αυτό. Εκτός από το πολύ ωραίο άρθρο της Σταυριανής, οι μαθητές μας έδωσαν μια επιστολή που έγραψαν απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή (και σε κάθε δημοτική αρχή) και αφορά την προσβασιμότητα των δημοσίων χώρων από άτομα με κινητικά προβλήματα. Είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ο Δήμος μας.
Νιώθω την ανάγκη, τέλος, για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία που αγκαλιάζει το Μπαμ!!! , δίνει φτερά στην προσπάθεια των παιδιών να δημιουργήσουν και κουράγιο στους δασκάλους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Κάθε κοινωνία έχει τη παρακαταθήκη του μέλλοντός της στο σχολείο και γι' αυτό έχει χρέος να το στηρίζει πρώτο απ' όλους τους θεσμούς.

Υ.Γ. : Συγχαρητήρια στους συμμαθητές μας από τη Νέα Μάκρη, την Ηλεία, το Περιστέρι, τη Φλώρινα, τη Ρόδο και τη Νάξο που διακρίθηκαν στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας "Τα Νέα". Είχαμε κι εμείς τη δική μας συμμετοχή κι ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε ο φετινός πήχης να ανέβει ακόμη πιο ψηλά.